Overslaan en naar de inhoud gaan

ve18000579 28-02-2018, European Commission Draft Withdrawal Agreement on the withdrawal of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland from the EU and the EAEC

Datum document
28-02-2018
Auteur
Europese Commissie
Kenmerk

TF50(2018)33

Redacteur
Hans Oort van
Trefwoorden
Brexit
EU burger(schap)
EU Regelgeving / EG Regelgeving
Verenigd Koninkrijk
Vrij verkeer van personen
Vrij verkeer van werknemers
Vrij verrichten van diensten
Omschrijving

De 'Taskforce voor de voorbereiding en het verloop van de onderhandelingen met het VK overeenkomstig art. 50' van de Europese Commissie heeft een 'draft withdrawal agreement' uitgebracht over de uittreding van het VK en Noord-Ierland uit de EU en Euratom. Overeenkomstig het bepaalde in art. 50 VEU zal deze overeenkomst nu besproken worden met de Raad en de Brexit Steering Group van het Europees Parlement.
--- Zie ook de website van de Taskforce artikel 50.
--- Zie 'extra bestand' voor de coloured version van de 'draft withdrawal agreement' d.d. 19 maart 2018, waarin opmerkingen van lidstaten en het Europees Parlement n.a.v. de eerste versie zijn verwerkt en waarin met verschillende kleuren de voortgang van de onderhandelingen wordt aangegeven.
--- Zie 'extra bestand' voor het arrest Shindler tegen Raad van de Europese Unie (T‑458/17, 26 november 2018) van het Gerecht EU, waarin het verzoek tot nietigverklaring van het besluit van de Raad van 22 mei 2017, tot verlenen van machtiging voor het openen van onderhandelingen met het VK over terugtreding uit de EU, niet ontvankelijk wordt verklaard.

Extra bestanden